Siirry pääsisältöön
Takaisin etusivulle

Muut tuotteet ja palvelut

ANC 1:500 000 -ilmailukartat

Näkölentosuunnistuksen tarpeita palvelemaan julkaistaan koko Suomen kattava ANC 1:500 000 -karttasarja. Karttoja on saatavana paperille painettuna sekä kestokarttatulosteina Karttakeskuksen verkkokaupassaAvaa ulkoisen sivuston uuteen välilehteen.

Voimassaolevat kartat ja saatavilla olevat karttalehdet voit tarkistaa eAIP:n GEN 3.2 kohdasta 6.

Karttoja on saatavana myös sähköisessä muodossa Air Navigation ProAvaa ulkoisen sivuston uuteen välilehteen -sovellukseen, joka toimii Applen iPad-taulutietokoneissa, iPhone-puhelimissa, iPod touch -laitteissa sekä Android-puhelimissa ja -taulutietokoneissa.

Korjaukset ANC 1:500 000 -ilmailukarttoihin

Tarkista ANC-karttojen julkaisun jälkeen tulleet voimassaolevat muutokset eAIP:n GEN 3.2 kohdasta 8. Korjauksia julkaistaan tarvittaessa myös NOTAM:lla, ks. Reittitiedotteet (PIB).

Ilmailukartat

ICAO Annex 4:n edellyttämien karttojen lisäksi Fintraffic ANS:n Ilmailutiedotusyksikkö julkaisee ilmatilan rakennetta selventäviä karttoja. Kartat uusitaan tarvittaessa.

Karttojen tekijänoikeudet kuuluvat Fintraffic ANS:lle. Kartat sisältävät Maanmittauslaitoksen pohja-aineistoja:

  • Maastotietokanta, 09/2012
  • Maastokartta 1:250 000, 08/2014 ja 10/2015.

Local TRA Charts (tilapäinen ilmatilavarausalue, TRA)

Kartoilla esitetään lentoasemien Local TRA -alueet. Lue lisää ilmailukartoista täältä.

SNOWTAM-ohje

Yksinkertaistettu ohje SNOWTAM:n avaamiseen.

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaaja saa sähköpostilla tiedon aina, kun AIS-tuotteita päivitetään. Uutiset julkaistaan myös verkkosivustolla.

EAD BasicAvaa ulkoisen sivuston uuteen välilehteen

EAD Basic on mainostyökalu, joka esittelee EAD-järjestelmän (EAD Pro) ominaisuudet ja toiminnot.

Tätä työkalua ei ole liitetty EAD:n operatiiviseen tietokantaan, se ei näytä uusimpia saatavilla olevia tietoja, eikä sitä saa käyttää operatiivisiin tarkoituksiin.

EAD-käyttäjiä, jotka haluavat käyttää EAD:ta operatiivisiin tarkoituksiin, pyydetään ottamaan yhteyttä EUROCONTROLiin osoitteeseen ead.service@eurocontrol.int.

Ilmatilan käyttösuunnitelma (Airspace Use Plan, AUP)

AUP:lla ilmoitetaan TSA-, TRA- sekä tiettyjen R- ja D-alueiden aktiivisuus suojavyöhykkeineen. Lisäksi AUP:lla ilmoitetaan PERM- ja CDR1-luokan ATS-reittien sulkeminen. AUP julkaistaan päivittäin. AUP on voimassa 24 h, astuen voimaan toimintapäivänä 0600 UTC. Lue lisää palvelusta täältä.

FlykAvaa ulkoisen sivuston uuteen välilehteen

Flyk-kartalla esitetään eAIP:ssa, AIP Supplementeilla, NOTAM:eilla ja AUP/UUP:lla aktiiviseksi ilmoitetut alueet sekä muu ilmailulle vaarallinen toiminta. Lue lisää palvelusta täältä.