Siirry pääsisältöön
Takaisin etusivulle

Lennonvalmistelu ja ohjeistus

Lennonvalmistelun tiedot ja palvelut

Lennonvalmisteluun liittyvä ohjeistus

Lentosuunnitelmien aktivointi- ja päättämisilmoitukset (DEP/ARR) valvomattomilta lentopaikoilta tai ATS-yksikön ollessa suljettu

Lentosuunnitelmien aktivointi- ja päättämisilmoitukset (DEP/ARR) valvomattomilta lentopaikoilta tai ATS-yksikön ollessa suljettu voidaan antaa aluelennonjohdolle numeroon 03 386 5172.

Testaa lentosuunnitelma

Voit testata IFR-lentosuunnitelmasi EUROCONTROL:n Network Operations PortalAvaa ulkoisen sivuston uuteen välilehteen -WWW-sivustolla. IFPUV-palvelu löytyy sivun oikeasta palstasta kohdasta Flight Planning.

Ennakkolupamenettely IFR-koululennoille EFTU TMA:lla

Ennakkolupa vaaditaan EFTU TMA:lla klo 0900-2100LMT (0700-1900UTC, kesäaikana klo 0600-1800UTC) välisenä aikana suoritettaville IFR-koululennoille. Lupaa on haettava viimeistään 1 tunti ennen arvioitua lähtöaikaa (EOBT). Vaatimus koskee saapuvia, lähteviä, harjoitusmittarilähestymisiä suorittavia ja harjoitusalueella IFR-lentosäännöin suoritettavia koululentoja EFTU TMA:lla. Vaatimus koskee myös tarkastuslentoja ja SPIC lentoja. Vaatimus ei koske valtion ilmailua, reitti-, tai charter lentotoimintaa sekä pelastuspalveluun liittyvää lentotoimintaa.

Ennakkolupaa haetaan keskistystä lennonneuvonnasta (FPC) puhelimitse vahvistettaessa lentosuunnitelman perilletulo. Vapaana olevat ajat voit tarkistaa alla olevasta kalenterista, ajat kalenterissa ovat UTC-aikoja. Huom. alla esitetyn kalenterin tiedot päivittyvät muutaman tunnin viiveellä. Lennonneuvonnalla on aina käytettävissään ajantasaiset tiedot.

Ennakkolupa haetaan minimissään 20 min ajalle (xx:00-xx:20, xx:20-xx:40, xx:40-yy:00), kuitenkin niin, että haettu ennakkolupa kattaa koko lennon suorittamisen EFTU TMA:lla. Ennakkoluvan aikoja tulee noudattaa, ilma-aluksen päällikkö on vastuussa aikojen noudattamisesta. Mikäli lento peruuntuu, tulee varattu aika myös perua muiden lentokoulujen käyttöön. Mikäli lento viivästyy, tulee uuden lähtöajan mukaisen lennon pysyä myönnetyn ennakkoluvan aikojen sisällä tai uusi ennakkolupa tulee hakea.

Osalle lentokouluista annetaan käyttäjätunnukset kalenterivarausten tekemiseen. Käyttäjätunnuksia voi hakea lennonneuvonnalta fpc@ops-ansfinland.fi.

Linkki kalenteriinAvaa ulkoisen sivuston uuteen välilehteen